FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

SJAAK WEIJERS OVERHANDIGT FOTO’S AAN NOVATO

14 oktober 2019
 Dinsdag, 8 oktober heeft dorpsfotograaf Sjaak Weijers zijn complete archief van Noordwijkerhout overgedragen aan de stichting NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) gevestigd aan de Zeestraat in Noordwijkerhout.

Dit uitgebreide archief werd overgedragen aan de voorzitter van NoVaTo, Abe Bader en secretaris Sylvia Steenbakkers.
Het archief, wat ruim 30 jaar Noordwijkerhoutse geschiedenis bevat, bestaat uit ongeveer 27.000 digitale foto’s van straten, gebouwen, sloop en nieuwbouw van Noordwijkerhout en nog eens ruim 17.000 digitale foto’s van diverse evenementen die in het dorp zijn georganiseerd. Ook zijn er ruim 1000 negatieven en honderden foto’s uit het analoge tijdperk. Hiermee heeft de stichting in één klap heel veel beeldmateriaal binnen gehaald.

Sjaak Weijers heeft rond 1990 al eens eerder het hele dorp op de foto gezet. Deze foto’s, in 6 dikke albums, zijn al in het bezit van NoVaTo. Toen in 2008/2009 de grote verbouwing (sloop) begon in het dorp, besloot Sjaak Weijers om, vanaf die tijd tot en met nu, het dorp nog eens geheel te blijven fotograferen, zodat er nu een volledig beeld is van hoe het dorp in de afgelopen 20 - 30 jaar veranderd is.