FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

GROEP 7 VICTORSCHOOL KWEEKT BLOEMBOLLEN

08 april 2020
 De kinderen van de groepen 7 van de Victorschool en de Prinsenhof volgen dit schooljaar bij de Stichting Noordwijkerhout Van Toen een project over de geschiedenis van de bloembollenteelt.

In oktober zijn er vier groepen op bezoek geweest. Om hier nog meer betrokken bij te worden, werd evenals vorig jaar, Aad van Ruiten benaderd. Hij reageerde direct enthousiast en stelde bloembollen beschikbaar, die de kinderen in het voorjaar in bloei kunnen trekken.

Dus moesten de handen uit de mouwen! Enkele vrijwilligers van NoVaTo togen naar het Westeinde om 125 potten te vullen met narcissenbollen. Ook broer Nol van Ruiten kwam een handje helpen. Deze potten bleven bij Aad overwinteren, waarna de kinderen ze ergens in maart overhandigd zouden krijgen. Precies de week vóórdat de scholen gesloten werden, zijn de potten met bloembollen aan de kinderen uitgedeeld. Naast het mooi opkweken van de bollen, moest er ook een grappige foto gemaakt worden. Dinsdag 7 april kreeg NoVaTo een heel aantal foto’s toegestuurd met de mooie en heel ludieke resultaten.

Goed gedaan groep 7. Dank je wel! Heb jij je foto nog niet doorgestuurd, dan kan dat naar je eigen juf en naar secretaris@noordwijkerhoutvantoen.nl. Doen hoor!