FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

LEZING OVER DE ST. VICTOR- EN JOZEFKERK

10 juli 2020
 Samen met de historische vereniging NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) organiseert Bibliotheek Bollenstreek de Koffie+ ochtend in de maanden juli en augustus.

Deze twee maanden zullen in het teken van verschillende historische onderwerpen staan. In de lezing van 23 juli worden de ontwikkelingen van de Victor- en Jozefkerk behandeld. Na de reformatie moesten katholieken hun diensten min of meer in het geheim in schuilkerken houden. Vanaf begin 18e eeuw was er sprake van een vaste locatie voor de Petrus en Pauluskerk (later Victorkerk), ongeveer op de locatie van de huidige pastorie. In 1852 werd begonnen met de bouw van de huidige kerk.

In deze lezing worden ook de twee momenten besproken waarbij de katholieken hun oude kerk terug hadden kunnen krijgen. Vanwege de groeiende katholieke gemeenschap in Noordwijkerhout werd de behoefte aan een tweede kerk en school groter. Dit werd de St. Jozefkerk en bijbehorende school.

Deelname is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek www.bibliotheekbollenstreek.nl. De lezing wordt gegeven in de Maasgaarde, Herenweg 9a, 2211 CA Noordwijkerhout.