FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

BOEK OVER FAMILIE VAN EEDEN VERSCHENEN

08 september 2020
 Zaterdagmiddag 5 september is het eerste boek over de familie Van Eeden uitgereikt aan mevrouw Mary van Eeden-Geerlings.

Het boek, samengesteld door Bert Hogervorst, is de achttiende genealogie over Noordwijkerhoutse families. De uitreiking vond plaats bij de stichting Noordwijkerhout van Toen (NoVaTo) in de Zeestraat.

Door de coronamaatregelen was de uitreiking een sobere aangelegenheid. NoVaTo voorzitter Abe Bader gaf in zijn openingswoord aan dat Noordwijkerhouters trots mogen zijn op een amateur genealoog als Bert Hogervorst. Welk dorp heeft een amateur genealoog die sedert 2002 bijna jaarlijks een genealogie schrijft?

Het schrijven van een genealogie, ook wel stamboomonderzoek genoemd, is niet iets wat je op een middag even bij elkaar schrapt. Zeker al het gaat om een familie die al eeuwen in dit dorp en/of de regio woont.

Bert Hogervorst is vele maanden bezig geweest om gegevens van de familie Van Eeden te verzamelen en te ordenen. Met hulp van andere personen, welke vanuit hun expertise een aantal verhalen hebben geschreven gebaseerd op het leven en/of locaties waar Van Eedens gewoond hebben, heeft hij een mooie waardevolle uitgave samengesteld van 409 bladzijden.

In de komende weken zullen de boeken, waar van te voren op ingetekend moest worden, uitgegeven worden. NoVaTo heeft betrokkenen waar contactgegevens van bekend zijn, ingelicht. Heeft u ingeschreven maar nog niets gehoord, kom dan langs in de Zeestraat 3A op zaterdag 26 september tussen 13:00 en 15:30 uur of neem contact op met de secretaris via info@noordwijkerhoutvantoen.nl.