FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

RUGBYCLUB MÖLNY VERLIEST VAN DIOK

21 oktober 2020
Krantenartikel uit 1971 In november 1971 speelde de Rugbyclub Mölny uit Noordwijkerhout een wedstrijd tegen RC-DIOK uit Leiden waarvan ze met 34 – 0 verloren.

Bij NoVaTo is deze rugbyclub uit Noordwijkerhout echter niet bekend en daarom hebben wij er ook geen gegevens van. Wij zouden daarom graag met personen in contact komen die hier meer over kunnen vertellen.

Bijgaand hebben we een krantenartikel uit het Leidsch Dagblad van november 1971 geplaatst. Als u na het lezen daarvan over meer informatie beschikt kunt u contact met ons opnemen via webmaster@noordwijkerhoutvantoen.nl.

Bij voorbaat hartelijk dank.

--------------------
Herstel van DIOK
Leiden - Op een nat en modderig, zwaar bespeelbaar veld heeft de Leidse rugbyclub DIOK een verdienstelijke overwinning behaald op de RC-Mölny uit Noordwijkerhout. De Leidenaars kwamen na de nederlaag van 14 dagen geleden tegen Middelburg in het veld met een gewijzigde driekwartlijn. Dit bleek een goede zet te zijn.

Reeds na korte tijd keken de Noordwijkerhouters tegen een achterstand van 10 - 0 aan. Tries van Hans Warmerdam en Ben van Haasteren. De Leidse voorwaartsen drukten vervolgens goed door. Wil Rijsdam en Bob Delprado zorgden voor 18 - 0. Vlak voor de rust deden de Noordwijkerhouters er alles aan om tegen te scoren, maar zij konden zich niet door de hechte Leidse verdediging heendringen.

Na de wisseling voerde DIOK de stand op tot 34 - 0, via tries van de gebroeders Jan en Evert van Seggelen, Frans Sloos en nogmaals Bob Delprado. De RC-Mölny mocht met deze stand niet ontevreden zijn; want de Leidenaars misten maar liefst 7 conversies.
--------------------