FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

NOVATO HEROPENT MET SINT-TENTOONSTELLING

22 november 2020
 Het kleine dorpsmuseum van de stichting NoVaTo (Noordwijkerhout Van Toen) is weer open!

De expositieruimte is de afgelopen twee weken gesloten geweest als gevolg van de aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus. In de tussentijd hebben vrijwilligers een kleine tentoonstelling opgebouwd over het bezoek van Sinterklaas aan Noordwijkerhout door de jaren heen.

Daar kunnen natuurlijk altijd nog foto’s bij; hoe ouder, hoe beter! Zoekt u nog een passend cadeau voor Sinterklaasavond of voor onder de kerstboom? In de Zeestraat 3A zijn nog verschillende boeken te koop, waaronder het boek ‘Van Deur tot Deur’ van Peter van den Burg, of het boek over Kasteel de Boekhorst van Jan van der Elst en Maud Mommers. Ook zijn er nog verschillende genealogische boeken van Bert Hogervorst te koop.

NoVaTo is onlangs in het bezit gekomen van een oude schouw uit één van de doktershuizen van psychiatrische inrichting St. Bavo met een stoffen icoon van Sint Mattheüs. Ook deze is in de expositieruimte te bewonderen. Verder mocht NoVaTo een van de vier wijzerplaten van de kapel van psychiatrische inrichting Sancta Maria in ontvangst nemen.

De stichting is hier heel blij mee! De kapel heeft inmiddels vier prachtige nieuwe wijzerplaten gekregen, in de oude stijl nagemaakt. Vooralsnog is de expositieruimte geopend op woensdag en zaterdag van 13:00-16:00 uur.