FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

MEERLANDENFONDS STEUNT NOVATO MET € 550,-

17 december 2020
 De 2020 editie van het Meerlandenfonds kende helaas geen feestelijk evenement, maar gelukkig wel veel verraste vrijwilligers. Wethouders van 12 gemeenten gingen dit jaar op pad in de regio met een camera om een aantal verenigingen en stichtingen persoonlijk te verblijden met een cheque uit het fonds.

NoVaTo ontving uit handen van wethouder Sjaak van den Berg een cheque van € 550,- waarmee NoVaTo materialen kan aanschaffen voor basisschoolleerlingen van de groepen 5 tot en met 8 in Noordwijkerhout en hen op die manier laten kennismaken met de lokale geschiedenis van Noordwijkerhout.

“Ik mis oprecht het persoonlijke contact van het jaarlijkse event met al die vrijwilligers, maar ik vind het mooi dat we hen op deze manier toch kunnen verrassen. Vrijwilligers zijn namelijk onmisbaar voor onze maatschappij. En misschien in deze periode wel meer dan ooit.

Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee bij te dragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio, vandaag en morgen. Daarom steunen wij die talrijke initiatieven van goede doelen en verenigingen met ons Meerlandenfonds. Zo kunnen zij hun mooie werk blijven doen” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden.

Op www.meerlanden.nl/fonds staan alle video’s van de wethouders, waarin naast de persoonlijke overhandiging van de cheques ook alle andere verenigingen en stichtingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen, voorbijkomen. Dit jaar 112 totaal. De video’s staan daarnaast op de social kanalen van Meerlanden en gemeenten.

Wethouders verrassen vrijwilligers
Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvingen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens alle gemeenten is een wethouder op pad geweest om een cheque te overhandigen en zijn of haar waardering uit te spreken voor het goede werk dat de vrijwilligers doen. Alle wethouders van de betrokken gemeenten gingen op pad om cheques uit te reiken, waaronder wethouder Sjaak van den Berg van de gemeente Noordwijk.

Criteria voor bestuur fonds
Het bestuur van het fonds heeft dit jaar bij de aanvragen gelet op degenen, die zich inzetten voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze gaat hierbij uit van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Het bestuur let extra op projecten of activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom Covid-19, om deze activiteiten zo goed mogelijk voort te zetten.

Meerlandenfonds on tour
De afgelopen vier jaar is bij de keuze van de locatie voor de uitreiking gekeken naar de mogelijkheden bij stichtingen/verenigingen die in de vorige editie een bijdrage hebben ontvangen uit het Meerlandenfonds. Zo vond het evenement plaats bij Tennisvereniging HBC in Heemstede en muziekvereniging Jeanne d’Arc in Noordwijkerhout. Dit jaar mochten de wethouders zelf on tour en daarmee bleef een jonge traditie behouden. Toch hoopt het bestuur van het Meerlandenfonds volgend jaar wel een live event te kunnen organiseren.


De zeven ontvangers uit de gemeente Noordwijk van het Meerlandenfonds.
(klik hier voor de totaallijst)

Stichting De Makers € 500,00
Zorg- en kinderboerderij de Dierenhoeve € 845,00
Stichting Noordwijkerhout Van Toen € 550,00
De Zonnebloem afdeling Noordwijk € 500,00
De Zonnebloem Noordwijkerhout € 420,00
Scouting Bosgeest € 785,00
Stichting Brobos € 750,00