FacebookVolg ons ook op Facebook
Menu

PUIKENDAM

Novato bode nr. 24 Op woensdag 15 november a.s. komt de laatste NoVaTo-bode van dit jaar uit. Het onderwerp is Puikendam.

De voltooiing van het herbouwde bejaardencentrum aan de Pilarenlaan is een mooi moment om aandacht te besteden aan de geschiedenis van het eeuwenoude buurtschap rond de Puikendam, de oorspronkelijke naam van de Pilarenlaan. We spreken over een buurtschap omdat aan de Puikendam naast enkele boerderijen ook vlasserwoningen, een bierstekerij en klein haventje te vinden waren, alles dicht bij elkaar. Een minidorpje met een geschiedenis die karakteristiek is voor Noordwijkerhout.

De bode behandelt -behalve het buurtschap- ook boerderij Puikendam, het koetshuis en de laatste bewoners daarvan. Wat gebeurde er 100 jaar geleden in Noordwijkerhout? Ook staat er weer een aflevering in over het leven op Sancta Maria.

Sympathisanten kunnen hun bode woensdag in de Zeestraat komen afhalen. Lukt dit niet, dan leveren onze vrijwilligers (of de postbode) de bode bij u thuis af. Dat proberen we uiteraard zo spoedig mogelijk, maar daar kan een paar weken overheen gaan.

Bent u geen sympathisant, dan kunt u dit worden voor maar € 16,- per jaar. De bode is los verkrijgbaar voor € 5,- in de Zeestraat.